Castigatoarea Cupei Hagi Danone, Luceafarul Cluj-Napoca, a plecat miercuri spre Danone Nations Cup, turneul mondial pentru copiii sub 12 ani. Micii campioni ai Romaniei nascuti in anul 2005 vor juca la New York, intre 22 si 24 septembrie, pentru titlul suprem alaturi de alte 31 de nationale din toata lumea.

Inainte de imbarcare, pe Aeroportul Otopeni, copiii au avut parte de o intalnire surpriza; Simona Halep urma si ea sa plece din tara, cu destinatia Asia pentru turneele de la Wuhan si Beijing. Simona le-a urat succes copiilor si a facut poze cu toata delegatia Romaniei.

La Danone Nations Cup, turneu al carui ambasador e Zinedine Zidane, Romania este in grupa cu Argentina, Algeria si Ungaria. Meciurile din faza grupelor vor avea loc vineri, 22 septembrie, la baza de pregatire a echipei New York Red Bulls. In functie de locul ocupat in grupa, jucatorii Luceafarului Cluj vor intra sambata pe tabloul principal sau secundar al competitiei, unde vor mai disputa inca 3 meciuri; in cazul unei clasari pe primele doua locuri din grupa, echipa noastra va juca pentru locurile 1-16, iar daca vom incheia grupa mai jos, vom continua competitia pentru locurile 17-32.

Duminica, in ultima zi de competitie, indiferent de scorurile meciurilor anterioare, micii fotbalisti vor juca ultimul meci, cel care va stabili locul in clasamentul final, pe Red Bull Arena.

Luceafarul Cluj a castigat Cupa Hagi Danone in luna iunie, invingand-o in finala competitiei pe Dinamo cu 2-0. Turneul final al celei de-a 8-a editii a Cupei Hagi Danone a avut loc la Academia Hagi, in Constanta.
Danone Nations Cup, cea mai importanta competitie globala la nivelul sub 12 ani, se afla la cea de-a 18-a editie.

Pentru prima data in istoria turneului, la editia din 2017 va fi organizat si un turneu pentru fete, la aceeasi categorie de varsta, la care vor participa 6 nationale.

Cea mai buna clasare a Romaniei la Danone Nations Cup a fost locul 6, obtinut in 2014, in Brazilia, de Academia Hagi (grupa de copii nascuti in 2002).

Randul de sus, de la stanga la dreapta: Gigi Vînău (antrenor), Rareș Măluțan, Raul Nistor, Andrei Vînău, Raul Mureșan, Darius Nistor, Alin Ferenți, Răzvan Fleșer, Patrik Kis, David Stan (antrenor).

CUMPARA DANONE SI POTI CASTIGA O MINGE DE COLECTIE CU AUTOGRAF!  CLICK AICI!

Merita un LIKE micii campioni? Urmareste-i si pe:
• www.facebook.com/cupahagidanone
• www.instagram.com/cupahagidanone